Urban grönska

torsdag, 09 mars 2017

HLTC BrovaktenVisst är växter och grönska i våra omgivningar viktiga för vårt välbefinnande?! Med Hekla Lättjord Typ C kan högre växtbäddar skapas trots krav på låg vikt vilket medför större möjligheter för växtligheten. Hekla Lättjord Typ C väger endast 1025 kg/m3 vid fältkapacitet! 

Läs mer »

Trädplantering Malmö

måndag, 06 mars 2017

På nyanlaga Nobeltorget i Malmö har man valt att plantera träden i Hekla Pimpstensskelett. På så sätt säkerställs så väl vatten som syretillgången för träden. Detta gör att träden kommer växa och frodas och malmöborna får en fin grön oas att trivas i. nobeltorget1

Läs mer »

Torra och fina grusgångar med Hekla Pimpsten 2-8!

torsdag, 02 mars 2017

GBG grusgaèngRegniga årstider som denna är många grusgångar geggiga och svårtillgängliga. För att unvidka detta har många kommuner valt att blanda in Hekla Pimpsten 2-8 i stenmjölet. Pimpstenen medför att genomsläppligheten ökar och bibehålls över tid. Detta gör att vattnet kan rinna undan och på så sätt slipper man vattensamlingar och kladdiga ytor. Till vänster ser du en grusgång i Göteborg anlagd med Hekla Pimpsten 2-8 och stenmjöl.

Läs mer »

Biokol

fredag, 27 januari 2017

Biokol i kupad hand webVill du ha biokol i ditt substrat fixar vi det! Vi har levererat biokol till flera projekt runt om i Sverige och vi har sett både fördelar och nackdelar. Diskutera gärna med oss innan du bestämmer dig så att du använder det substrat som är bäst anpassat för just ditt projekt! 

Läs mer »

Tegelbänkar med stil

tisdag, 24 januari 2017

stram webLåt oss presentera bänken Stram! Den enkla formen och teglets naturliga färgskala gör att Stram passar in i många olika sammanhang. De beständiga materialen medför att Stram kommer att bestå länge och åldras med stil. 

Läs mer »