Plantera i urnor

onsdag, 04 januari 2017

Hudiksvall urna_2_webHudiksvall urna_4_webPlantera växter i Hekla Lättjord Typ C med ett lager ren pimpsten i botten när du planterar i urnor på stan. Eftersom pimpstenen håller kvar vattnet som en tvättsvamp behöver du då inte vattna dessa urnor lika ofta som om du planterar i traditionella jordar.  

Läs mer »

Hekla Rotkudde

måndag, 19 december 2016

rotkuddar 2 ill blad 300dpiVid plantering i parkmiljö eller anläggning av alléträd i grönytor är jordstrukturen ibland så pass bra att den inte behöver bytas i hela planteringsgropen. Då är Hekla® Rotkudde ett bra alternativ och en billig försäkring. Trädet får säkrare tillgång till luft och därigenom en bra etablering. 

Läs mer »

Tegelmurar

tisdag, 13 december 2016

Mur kontoretlowres-3905Gör snygga upphöjda planteringar med prefabricerade tegelmurar från Bara Prefab i Bara. De lyfts enkelt på plats och håller sig snygga i ur och skur år efter år! 

Läs mer »

Tåliga gräsytor

fredag, 09 december 2016

HornsbergsstrandGräsytor i stadsmiljö är oftast utsatta för hårt slitage året runt. Med Hekla® Gräsmatta får ni en tåligare gräsmatta med syre i hela bädden vilket gör att gräsets rötter växer och trivs ända ner på djupet. Gräsmattan blir då torktålig, slitstark och tillgängligheten ökar. 

Läs mer »

Rotvänlig skelettuppbyggnad

onsdag, 30 november 2016

 

Ritning1

Skelettjord består tradionellt av makadam och nerspolad jord. Tyvärr är det så att ju bättre man är på att spola ner jorden desto tätare kompakterad blir det. Tät kompakterad jord är inget rötterna trivs i eftersom det saknas syre. Malmö stad har därför valt att istället för jord borsta ner Hekla Pimpsten 2-8 i makadamen. Pimpstenen har porer som säkerställer tillgången på både syre och vatten - precis vad rötterna vill ha! 

 

Läs mer »