Regnbädd i Göteborg

onsdag, 11 januari 2017

shutterstock stuprörPå HSB Living Lab i Göteborg håller PEAB just nu på att anlägga en regnbädd med Hekla Regnbädd för att ta hand om dagvattnet. Hekla Regnbädd både fördröjer och förbrukar regnvattnet eftersom det är designat för att växter ska trivas och frodas i växtbädden.

Läs mer »

Plantera i urnor

onsdag, 04 januari 2017

Hudiksvall urna_2_webHudiksvall urna_4_webPlantera växter i Hekla Lättjord Typ C med ett lager ren pimpsten i botten när du planterar i urnor på stan. Eftersom pimpstenen håller kvar vattnet som en tvättsvamp behöver du då inte vattna dessa urnor lika ofta som om du planterar i traditionella jordar.  

Läs mer »

Hekla Rotkudde

måndag, 19 december 2016

rotkuddar 2 ill blad 300dpiVid plantering i parkmiljö eller anläggning av alléträd i grönytor är jordstrukturen ibland så pass bra att den inte behöver bytas i hela planteringsgropen. Då är Hekla® Rotkudde ett bra alternativ och en billig försäkring. Trädet får säkrare tillgång till luft och därigenom en bra etablering. 

Läs mer »

Tegelmurar

tisdag, 13 december 2016

Mur kontoretlowres-3905Gör snygga upphöjda planteringar med prefabricerade tegelmurar från Bara Prefab i Bara. De lyfts enkelt på plats och håller sig snygga i ur och skur år efter år! 

Läs mer »