Biokol

Anläggning

Anläggning

Yrkesodling

Yrkesodling

Marktegel

Marktegel

Bara Prefab

Bara Prefab

Odling med Biokol

BUFFRING AV NÄRING

Biokol bildas när trä förbränns utan syre i en så kallad pyrolysprocess. Biokol har en hög katjonbyteskapacitet (CEC). Det betyder att den kan hålla mycket näring. Den ökar också den vattenhållande förmågan i torra jordar. Biokol suger åt sig näring från sin omgivning och därför behöver den mättas med näring innan den tillsätts i jorden. Om detta inte görs kan man istället få en negativ effekt på växtligheten eftersom biokolet binder upp näring som växterna behöver.

Intresset för att använda biokol i planteringsjordar har ökat de senaste åren och vi har själva kunnat konstatera att inblandning av biokol kan ha en positiv effekt men det är viktigt att den används på rätt sätt. Vill du ha inblandning av biokol så fixar vi det.

Bara Mineraler AB är partner i Vinnovaprojektet “Rest till Bäst”. Läs mer på projektets hemsida www.biokol.org.

Produktinfo

BIOKOL

Bulkdensitet: ca  kg/m3
Innehåll:

KONTAKTA OSS

Har du frågor om produkten eller vill ha hjälp med rådgivning och dimensionering?

Du kan också boka in ett besök då vi kommer och presenterar våra produkter eller hjälper dig att hitta lösningar till ditt specifika projekt.

Tidigare projekt

Biokol i Helsingborg

Bara Mineraler har levererat blandningar med biokol enligt kundens önskemål till Mariakyrkan och Järnvägsgatan i Helsingborg under 2017.  De har använts till växtbäddsrenoveringar för befintliga stadsträd i hårdgjorda ytor.

Biokol i Kävlinge

Bara Mineraler har levererat blandningar med biokol till Kävlinge under 2017.

Broschyrer