Hekla® Rotkudde

Ger rotklumpen en stabil grund

Bara Mineraler Hekla® Rotkudde 5925
Hekla® Rotkudde 29 Augusti 2013 126<<

EN STABIL OCH VÄLDRÄNERAD GRUND

Vid plantering i parkmiljö eller anläggning av alléträd i grönytor är jordstrukturen ibland så pass bra att den inte behöver bytas i hela planteringsgropen. Då är Hekla® Rotkudde ett bra alternativ och en billig försäkring. Trädet får säkrare tillgång till luft och därigenom en bra etablering.

“Även bra till häckplantering”

Innehåll:
Hekla® Coarse (10-35 mm) packad i nedbrytbar nätsäck. 30 L, 60x40x14 cm
Vikt (torr):
18 kg/st
Enkel Anläggning

Enkel hantering

Hekla Rotkudde är lätt att handskas med. En säck väger 18 kg och kan enkelt tas med vid trädplantering. Man justerar säckens proportioner på plats för att bilda en bra upphöjning för trädets rotklump.

Vatten

Håller vatten

Pimpstenen i Hekla Rotkudde buffrar vatten inne i materialets fina porer. Vattnet sugs upp kapillärt från trädgropens botten och är tillgängligt för trädets rötter.

God Syretillgång

Syrerik

Tack vare den grova pimpstenens grova struktur bildas stora porer som fungerar dränerande och därigenom syrehållande. Rotklumpar behöver inte längre stå direkt på trädgropens blöta och syrefattiga botten.

Hekla® Rotkudde innehåller Hekla® Coarse med dess luft- och vattenhållande egenskaper. Placera en eller flera rotkuddar, precis som de är, i botten på planteringsgropen. De behöver inte öppnas eller skäras upp. Trädet eller busken ställs direkt på rotkuddarna och sedan kan planteringsgropen återfyllas. Hela rotklumpen ska vila på rotkudden och ju större rotklumpen är desto fler rotkuddar behövs. För trädstorlek på 20-25 brukar man behöva 2 st/träd. Formatet på Hekla® Rotkudde är även anpassat för att passa vid plantering av häck som levereras med klump.

Hekla® Rotkudde Heklarotkudde Illustr Bara Web 600X400

Beställ vårt kunskapspaket om trädplantering i stadsmiljö som innehåller information för dig som arbetar med projektering och föreskrivning. Paket innehåller bland annat principritningar, DWG-filer, AMA-texter och argument. Kunskapspaketet är kostnadsfritt.  


 

Hekla® Rotkudde får träden att trivas i Växjö.

Läs mer