RT63

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Zweeds. Voor het gemak van de kijker, is de inhoud hieronder weergegeven in de alternatieve taal. Je kunt klikken op de link om naar de actieve taal over te schakelen.

Anläggning

Anläggning

Yrkesodling

Yrkesodling

Marktegel

Marktegel

Bara Prefab

Bara Prefab

RT63 – Grått marktegel (Randers Tegel)

SANDFÄRGAD VARMGRÅ

Passar till såväl offentlig som privat miljö. Marktegel är mycket hållfast och fungerar därför på områden med lätt biltrafik som vägar och och P-platser. För områden med tung trafik rekommenderar vi att stenen läggs på högkant. Det hårt brända markteglet har stor tryckhållfasthet och mycket låg vattenupptagning. Är extra frostbeständigt och färgäkta. Den robusta ytan tål salt.

Denna sten uppfyller de högsta kraven på brotthållfasthet, slitstyrka, frostbeständighet och halkmotstånd enligt EN1344. Den passar därför bra på torgytor, trottoarer och småvägar.

Produktinfo

RT63-Grått marktegel

RT63
Grått marktegel

Färg: Varmgrå/Sandfärgad
Format:  240 x 118 x 52 mm (lätt fasad kant)
240 x 118 x 71 mm (Projektsten – minst 300 m2)
Åtgång: 34 st/m2 (77 st/m2 på högkant)
Vikt: 3,5 kg/st
Antal/pall: 96 st/småpall, 384 st/storpall

EN1344: R1, T4, FP100, A3, U3, Klass C

Läggning

En bra beläggning kräver ett ordentligt förarbete. Det är viktigt att förarbetet utförs i förhållande till den belastning som beläggningen kommer att utsättas för. Underlaget ska vara jämnt och stabilt och samtidigt fungera som dränering för regnvatten. Om underlaget inte leder bort vattnet kommer beläggningen ofta vara fuktig och det kan uppstå sättningar.

Vi avråder från att använda stenmjöl eller fogsand med ogräshämmande medel – sand med högt ph-värde kan ge missfärgning/fläckar på tegelbeläggningen.

KONTAKTA OSS

Har du frågor om produkten eller vill ha hjälp med läggningsmönster, rådgivning och dimensionering?

Du kan också boka in ett besök då vi kommer och presenterar våra produkter eller hjälper dig att hitta lösningar till ditt specifika projekt.

Mer info