Startsida INT

Bara Mineraler – din partner inom yrkesodling

Bara Mineraler är marknadsledande i Europa inom förädling av platålera och pimpsten för inblandning i odlingssubstrat för yrkesmässig odling och anläggning. Med lera som bas, producerar vi också växtvårdande produkter för hortikultur. Bara Mineraler är ett innovativt kunskapsföretag med kontinuerlig produktutveckling. Vi marknadsför och säljer produkterna, i Sverige och övriga Europa, direkt och via återförsäljare. Vi producerar och säljer också några specialprodukter där våra basprodukter och vår kunskap finns med som bas. Barakrukan som är en odlingskruka för odling i växthus och på friland, GSP gödselmedel, Vermikulit och Perlit som förbättrar strukturen i odlingssubstrat samt Kakelugnslera som används där lera används som bindemedel i lerbruket.

Mer än bara produkter

Våra säljare och produktspecialister hjälper dig med rådgivning inom alla våra produktområden. Vi har en gedigen kunskap och erfarenhet om betydelsen av sammansättningen av odlingssubstrat för plantor och jordar till anläggning, kombinerat med ett eget utvecklingslaboratorium och  praktisk erfarenhet kring odling och anläggning.

HEKLA® PIMPSTEN

Hekla® Pimpsten från Island är ger en unik balans mellan luft och vatten. Används som odlingssubstrat, jordförbättring och till förbättrad frösådd på plantskolor och andra växtodlingar.

Om Bara Mineraler

Bara Mineraler startade sin verksamhet 1993. Kontor och produktion finns i Bara utanför Malmö. Vi är 22 anställda och omsätter ca 47 MSEK. Vi skall tillsammans med våra kunder och partners i Europa och i Sverige skapa ekonomiskt och miljömässigt optimala odlingsbetingelser för yrkesmässig odling och anläggning. Detta gör vi med vår kunskap och erfarenhet om naturliga mineralers förmåga att tillgodose plantor och växters behov.