Novara Antica

Rödbrun

Novara Antica WF60

Stavformat marktegel som passar i trädgårdsmiljöer som innergårdar, terrasser, gångar och uppfarter. Det är frostbeständigt och har stor tryckhållfasthet och en färg som består. Novara Antica är rödbrun med en viss variation mellan stenar. 

Marktegel i Antica-serien är alla stavformade och antiktumlade för att ge ett rustikt uttryck. De kan läggas med olika sidor upp. Den ena sidan är slätare och den andra är skuren och något grövre.

Marktegel ska läggas med en fog på 3-5 mm. Vi rekommenderar att använda makadamflis 2-4 mm, tvättat stenmjöl 0-4 mm utan finfraktion eller en naturlig torr fogsand. Vi avråder från att använda fogmaterial med ogräshämmande tillsatser då sådant kan ge missfärgningar på tegel.

SundaHus: Bedömning A - tillhör produktgrupp "Antica marktegel (serie 2)"

Välj format

Färg:
Rödbrun
Format och mått:
204/50/60
Trafik:
Enstaka lätta fordon (GC)
Leveranstid:
Standardprodukt
Typ:
Strängpressad antiktumlad
Distanser:
Nej
Ytstruktur:
Slät
Fasning:
Tumlad
Producent:
Vandersanden

Utvalda referenser med Novara Antica

Gromo Novara Westerlundska IMG 8794 1500X1000

Westerlundska gymnasiet-Enköping

När konstnären Ann Lislegaard fick i uppdrag att skapa ett verk till det nya Westerlundska gymnasiet i Enköping ville hon utforska ett spännande algoritmbaserat mönster. Med marktegel kommer detta mönster bli bestående och det ger en varm färg som lyfter skolans entré.
Bara Mineraler Novara Antica Lowres 2376

Brf Pilstorpsgården-Malmö

Renovering av en innergård i centrala Malmö. Här valde man ett tegel för att matcha de äldre byggnaderna och för att få en varm känsla.
BOLZANO NOVARA Brf Gustav Malmö Joäng 2020 Bara Mineraler 1920X1080 MG 0909

Brf Gustav-Malmö

När innergården till det gamla anrika kvarteret, så kallade SJ-husen, skulle totalrenoveras valde man att satsa på hållbara och långlivade kvalitetsmaterial rakt igenom. Ett marktegel som tar upp värme, textur och detaljer från byggnaden var en självklarhet.