Marktegel

För gata, torg och trädgård

Marktegel tillverkas av speciell lera och bränns i hög temperatur för att skapa dess unika egenskaper. Det används till såväl trädgårdsgångar och terrasser som gator och torg.

Materialet bidrar med stadga och liv, åldras med stil och kommer att älskas av generationer framöver. Marktegel är frosttåligt, har mycket lång livslängd och kräver lite underhåll. Det kan därför återbrukas många gånger och blir bara finare med åren. Färgen håller under hela livslängden och marktegel används därför ofta för att skapa spännande och bestående läggningsmönster.

Bara Mineraler erbjuder ett brett sortiment av marktegel och representerar Vandersanden och Randers Tegl i Sverige. Vi säljer direkt till projekt i hela Sverige.

Läs mer

Utvalda referenser med Marktegel

Bara Mineraler Stridbergs Torg Ardeche Anthra Morvan Marrone Lowres 3712

Stridsbergs torg-Trollhättan

Vid ombyggnad av det gamla verkstadsområdet Vårvik till ett modernt bostadsområde har man bevarat flera fina gamla tegelbyggnader. Framför ett av dessa breder nu Stridsbergs torg ut sig. Det ska bli en samlingspunkt för hela området och en multifunktionell plats.
2023 07 13 Badhusparken 004Web

Aktivitetsparken-Malmö

Markteglet tillför varma färger, spännande mönster och en koppling till det förgångna. Det används som breda friser, ledlinjer, grafiska mönster och på två torgytor där mindre evenemang kan hållas.
Gromo Novara Westerlundska IMG 8794 1500X1000

Westerlundska gymnasiet-Enköping

När konstnären Ann Lislegaard fick i uppdrag att skapa ett verk till det nya Westerlundska gymnasiet i Enköping ville hon utforska ett spännande algoritmbaserat mönster. Med marktegel kommer detta mönster bli bestående och det ger en varm färg som lyfter skolans entré.
Båthusparken4 Baramineraler Web

Båthusparken-Stockholm

På ett nytt torg i Norra Djurgårdsstaden lades svart, ockragult och orangerött marktegel i ett mönster som påminner om en vävd matta. Färger och mönster är valda för att matcha närliggande äldre tegelbyggnader.
Bara Mineraler Klosters Kyrka Lowres 3906

Klosters Kyrka-Eskilstuna

Framför den majestätiska Klosters Kyrka ligger ett lite torg. Genom att belägga torgytan med marktegel i färger har man lyckats skapa en varm plats med perfekt matchning till kyrkans fasad.
IMG 4709Web

Kyrktorget-Norrahammar

Markteglet förstärker intrycket av att detta är en plats för flanörer och har kombinerats med prefabricerade trappblock samt tegelmurar.
Lowres Bara Mineraler 0562

Monbijouskolan-Malmö

Vid renovering av den centralt belägna Monbijouskolan i Malmö ville man använda rustika och varma material på skolgården för att möta byggnadens gedigna uttryck.
Lowres Bara Mineraler 1025

Ekbacka-Borgholm

Vid renovering av innergårdarna till Ekbackas äldreboende i Borgholm ville man skapa en varma och trevliga gångar och små torg.
2307 Hamnparken Dsf2656web

Hamnparken-Norrtälje

Låga gradänger med rödbrunt marktegel avgränsar grus- och gräsytor i den nya Hamnparken i Norrtälje.
IMG 3903Rev

Knytkalaset-Malmö

Här ville landskapsarkitekten använda ett rustikt marktegel som klarar tyngre trafik och som tar upp fasadens röda färg. Valet föll på det slagna markteglet Burgos i format 206x67x85 mm. Satt i fiskben blir detta tegel riktigt hållbart för trafik.
Bara Mineraler Limousin Malaga 1082 1

Spångholmsskolan-Bara

Marktegel användes på ett snillrikt sätt när Spångholmsskolan i Bara utanför Malmö skulle utökas med en ny byggnad och skolgård.
Milano Marktegel Bjarehovskolan1 Web

Bjärehovskolan-Bjärred

På den nybyggda Bjäreholvskolans skolgård i Bjärred ligger ett svart marktegel i två stora cirklar och som friser i asfaltsytor.
ROMA ANTICA St Hammars Kyrka Höllviken Bara Mineraler Marktegel 6040

St Hammars kyrka-Höllviken

Roma Antica matchar Stora Hammars kyrka i Höllviken.
Halmstad Högskola Milano Halmstad 1920X1080 Bara Mineraler MG 0270

Halmstad högskola-Halmstad

Fält med svart marktegel ger den stora betongytan ett mer exklusivt uttryck. Då marktegel håller färgen över hela sin långa livslängd kommer detta grafiska mönster bestå.
Hallands Konstmuseum Genova Halmstad 1920X1080 Bara Mineraler MG 0249

Hallands konstmuseum-Halmstad

För att knyta samman museets gamla pampiga tegelfasad med den nya entrégården valde arkitekten och konstnären att arbeta med marktegel i detaljer och trappor. Markteglet bidrar med tyngd, kontrast och glans i de matta betongytorna.
VESUVIO Hallingsgatan Malmö Bara Mineraler Marktegel 6124

Sinnenas Trädgård-Malmö

Marktegel Vesuvio på mark och i mur i Sinnenas trädgård
Lowres 5709

Floragatan-Stockholm

Ockragult slaget marktegel på innergård på Östermalm. Fiskbensmönster ger en levande yta.
Lowres 7705

Uni3 by Geely-Göteborg

Prefabricerade trappsteg och marktegel till Geelys innovationscenter. Trappstegen av tegel ramar in de platsgjutna betongtrapporna och fungerar som kontrastmarkeringar.
Bara Mineraler RT 62 Lowres 1057

Torskolan-Torsås

Den varma gula färgen kopplar gården och lekytorna till den nya skolbyggnaden och gör entrén till skolan storslagen.
Marktegel RT 60 Bara Mineraler Lowres 7828

GLTK Tennisklubb-Göteborg

Matchande markbeläggning vid padelbanor
Lowres Bara Mineraler 0432

Brf Regnbågen-Jönköping

Gult marktegel på renoverade bostadsgårdar.
Har du frågor om våra tegelprodukter? Jag och mina kollegor gör vårt bästa för att hjälpa dig rätt med format och färger till ditt projekt. Du kan också boka produktpresentation på ditt kontor eller via digital länk.

Jacob Vallkil, Bara